27 Aralık 2009 Pazar

Muhtacım..


"Ya Rabbi!

Bana,

katından indireceğin

her türlü nimete muhtacım."
○○○

21 Aralık 2009 Pazartesi

?


Cevapsız

soruların

devamsız yanıtları..


Sınıfta

kaldı

aklım!


Kurtar beni...
~Türabi~



17 Aralık 2009 Perşembe

U/Yan


Içimde dedikodu yapmaktalar vehim mahallesi sakinleri..Ihtimaller bir öyle bir böyle ikiyüzlü olsa da, benim gönlümün gözbebegi iyiliklerini görmekte nihayetinde.. Sevgiden, sevginden, sevgimden.. Ugultulu sesler nahostur. Kesilince anlarsın sükutun altın degerini. Bende gümüsi sözler. Susarsam kaç ayar altın olacagım..? Ugultu degil sesim? Sessiz sedalarım, sesli kılıyor sesimi.. Bırakmıyorum umutların pesini... Elem degil mi bana kalan, derinlerin peşini?

Sıçrayarak geçiyor gibi görünsemde bir ayagım batıyor. Battıkça anlayabiliyorum çevik degilim. Her mekanda acizlik dersi.. Güçlü gibi görünenler yalancı, güç yalan; beşere ait olan. "Ne o! Aciz yaslar mı gözlerine dolan?" Sen istemesende seni saran, mevhum makamından seni al asagı edip bagrına basan, topraga dönmeye niyetimiz. Ameller niyetlere göreyse, nedir bu hengamemiz..? Nedir bu topraktan gafletimiz..? Niyeti mi bozduk yoksa, amellere bakılırsa..! Belki sandık, ama yanıldık..

Uyan! Yanmadan evvel yan..! Yan ve yanmaya dayan..

Şafak GÖKDAĞ
~ ♣~
Türabi
On/Agustos/ 2 sıfır sıfır 9





10 Aralık 2009 Perşembe

Şefkatli Hayat


"Serap peşinde değil,sabır adımlarla ümidin arkasından
koşanları kucağına alır şefkatli hayat"


Hüseyin EREN

7 Aralık 2009 Pazartesi

Yazmak



"Yazmak işin kolayı,marifet yaşamaktır.


Yazdığın her heceyi ruhunda taşımaktır... "

*
*
*

4 Aralık 2009 Cuma

Beden Evine Sürülen Renkli Boyalar, Ruhumuzu Karalar!

Bir harf hatası.."Yaptıklarım" yazarken, farkında değilim; "y" harfi yerine "t" yazınca "taptıklarım" yazmışım. Rastlantıya inanmıyorum. Ne manaya geldiğini düşündüm.. Tam da fanatik bir biçimde dinlediğim, şarkının sözlerini yazarken yaptım harf yanlışını.. Haşa! Tapmıyoruz Allah'tan gayrısına! Lakin bir kalpte ne kadar çok yabancı var.. Dinlediğim müziğin benim gözümde ki büyüklüğünü anlamaları için, benim tarafımdan bakmaları gerek.. Tabirde hata olmasın, çok şeyi kutsileştiriyoruz içimizde farkında olmadan. İnsanlar hep mi böyleydi; tarafgirlik damarı bizim alternatifimizi hızla yükseltiyor gözümüzde.

Sevdiğimiz insan, bir sanatçı, makam, mal, nam, para vs.. bazen birden, bazen zamanla odak noktamız oluyor.. Allah muhafaza, kıblemiz! Günde beş vakit secdedeyiz, Rabbimiz bir. Lakin secdeler çoğaldı fark etmiyoruz. Fark etmiyoruz çünkü alnımız içeriden değiyor secdeye.. Sinsice.. Öyleyse içeriden başlamalı tasfiyeye, yük olan ne varsa ruh kuşunun kanatlarına oturmuş, silkelemeli yere. Ötelerden ruha dokunuş olmuyorsa, bu yollarımızı tıkayan masivadan olmalı.. Beden evine renkli boyalar sürmekle, ruha giden yolu uzatıyor olmayalım sakın!

"x" markadan başka ayakkabı giymem; "A" şarkıcı benim idolüm; koltuğuma kimseyi oturtmam, aman kıyafetim pot durmasın; ben mükemmelliyetçiyim; bu akşam Yaprak Dökümü var kesinlikle kaçmasın; çıldırın, çıldırın cimbom için çıldırın.... İstekler, vazgeçilmezler, şikayetler.... Giysiler, takılar, araba, ev, dükkan, banka hesapları.. Gözler bir fal taşı gibi açılır, bir hırsa kısılır. Eskiden "Derin ol, sığ görün" sözünü çok severdim. Şimdi de seviyorum.. Sonra bakıyorum, sahiden hepimiz derinlerdeyiz.. Biz herşeyi biliyoruz, söze gelince mangalda kül kalmayınca, tekrar mangala kül buluyoruz.. Çünkü daha anlatacak çok şey var, ol/a/madığımız halimize dair.. Deriniz fakat çamurda, sığ olduğumuz mana.. Tam tersinde görüyoruz kendimizi; hakikatte sığ olup, derin göründüğümüzü bilmiyoruz. Çok yediğimizde nasıl midemiz yanıyor, hararet basıyor. Şu kalpceğizimiz ne yapsın bu kadar malayani dolu içinde.. Yandım dersen rahmet yağmurları da vardır elbet. Ayrıca temizlik bazen suyla olmazmış, öyleyse yakmalı içimizdekileri.. Ateşe kendin vereceksin kendini, eşkıyalar sarmadan gönül evini! Ya yanacaksın, ya yanıp yakılacaksın! Ama nereye ulaşacaksın, O'nun rahmeti olmasa?!
Son Söz: Rüzgar tohumları taşır; ilahi rüzgarların getirdiği tohumlar düşsün toprağımıza.. Kurak toprakta yetişmez şecere! Bilmeyiz, rüzgar esmede.. Düşen tohumları çürütüp, kahrolmayalım! "Gözyaşı Hak rahmetinin insan gözünden damla damla akmasıdır." Işığımız iman, gözyaşıyla sulayalım..
Şafak GÖKDAĞ